Vraag je energie bespaarrapport aan

Afbouw salderingsregeling is uitgesteld tot 1 januari 2025

Geplaatst door op 14 juni 2022

De afbouw van de salderingsregeling wordt uitgesteld naar 1 januari 2025. Een goed plan van de overheid. De regeling stelt huiseigenaren in staat om hun woning te verduurzamen en zo de energienota te verlagen. Zeker met de sterk gestegen energieprijzen en de onzekerheid over de energietarieven. 

Minister Jetten heeft in een schrijven aan de Tweede Kamer, medegedeeld dat zonnepanelen eigenaren twee jaar langer de tijd krijgen om van de salderingsregeling gebruik te maken.

De salderingsregeling zorgt ervoor dat de teruggeleverde stroom aan het elektriciteitsnet, in mindering wordt gebracht op de hoeveelheid stroom die verbruikt is. Hiermee bespaar je direct op je energienota.

Oorspronkelijk was de bedoeling dat de regeling per 1 januari 2023 beëindigd zou worden. Eigenaren van zonnepanelen hebben nu meer tijd om te besparen op de energienota en te profiteren van de regeling. De vraag naar zonnepanelen neemt toe en de verwachting is dat prijzen zullen stijgen omdat grondstoffen steeds schaarser en duurder worden. Wil je advies over het plaatsen van zonnepanelen? Neem dan contact op met BOX duurzaam. Via www.boxduurzaam.nl kun je zelf een indicatie energiebesparingsrapport maken en je aanmelden voor verduurzamen. Middels onze nieuwsbrief word je over de salderingsregeling op de hoogte gehouden.

Gerelateerd: