Vraag je energie bespaarrapport aan

Intermediair aan het woord

Geplaatst door op 8 mei 2023

Voor deze editie van onze nieuwsbrief hebben wij Ruben Steen van QFinancieel uit Zwijndrecht aan het woord over hun manier waarop zij hun klanten helpen met besparen op de energienota door verduurzamen van de woningen en dit te financieren.
Wij zijn recent met een campagne gestart om zowel bestaande klanten aan nieuwe klanten te helpen met besparen op woonlasten/ energienota.
Het mooiste van ons werk is dat we onze klanten adviseren en deze aan het eind tevreden zijn over ons advies en de service die wij leveren. Het besparen op de energienota door de woningen te verduurzamen is een groot succes gebleken. Via onze eigen BOX duurzaam profielscan, downloaden wij voor elke klant met een paar klikken een profiel van de woning. De duurzaamheidsprofiel is een goede maatstaaf van de maatregelen die wel en/of niet uitgevoerd zijn. Deze bespreken wij met de klant en na akkoord melden wij dit via het Intermediair portaal bij BOX duurzaam aan. Zo onboarden wij de klanten. BOX duurzaam zorgt voor maatwerk en begeleiding van de verschillende, uit te voeren maatregelen. Als financieel specialisten zorgt ons team dat er voor iedere klant bekeken wordt op welke manier de maatregelen het beste gefinancierd kunnen worden. Alle mogelijkheden worden tegen het licht gehouden, van een verhoging van de hypotheek tot een persoonlijke lening en/of een financiering van de plaatselijke gemeente. In alle gevallen betekent dit een flinke verlaging van de woonlasten.  Mensen betalen honderden euro’s minder per maand en dat kan iedereen goed gebruiken in deze dure tijden.
Over de samenwerking met BOX duurzaam zijn wij zeer tevreden. Uiteraard zijn er altijd verbeterpunten. In onze beleving wordt daar altijd aandacht aan besteed en waar nodig opgelost. De BOX duurzaam accountmanager is er voor het Intermediair om deze te ondersteunen bij vragen, nazorg acties, maatwerk voor klanten en het oplossen van eventuele problemen. Het persoonlijk contact maakt de samenwerking voor ons waardevol.
Voor ons en voor de klant is het leveren van het nieuwe energielabel van grote waarde. Bij BOX duurzaam wordt dit standaard aan het eind van het verduurzamen geleverd. Wij kunnen in de toekomst weer met de klant om de tafel zitten en de mogelijkheden van bijvoorbeeld groen financieringen te bekijken en te bespreken. Wederom in het voordeel van onze klanten. Vele geldverstrekkers geven extra rentekorting wanneer een woning verduurzaamd is en een verbeterd energielabel heeft. Voor de klant betekent dit naast mogelijke verlaging van de rente, dat de woning makkelijker te verkopen is en meer opbrengt bij verkoop.
Zo helpen wij samen klanten nu en in de toekomst. Het adviseren en financieren van het verduurzamen van woningen, gaat de komende jaren voor ons een belangrijke pijler worden om te financieren en dat samen met BOX duurzaam.

Ruben Steen
Directeur QFinancieel.

Gerelateerd: