Bereken besparing

Rapport op maat

Het advies van onze duurzaamheidsadviseurs ontvang je in een persoonlijk, overzichtelijk rapport. Zo weet je precies welke maatregelen geschikt zijn voor jouw woning en situatie. Ook heb je inzicht in de kosten en de opbrengsten ervan.

Rekenvoorbeeld

Wat doet verduurzamen voor je energielasten? Fred en Annemarie wonen in Apeldoorn met 2 inwonende kinderen, Paul(16) en Lotte(14), in een hoekhuis uit 1970. In overleg met de adviseur van BOX duurzaam hebben ze besloten om de woning energiezuiniger te maken. Ze laten de woning isoleren en er worden zonnepanelen aangebracht, deze investering bedraagt ongeveer €10.000 die ze financieren met behulp van de energiebespaarlening. Zo wordt hun woning meer waard en krijgen ze meteen een beter energielabel. Na 10 jaar is de lening afgelost en profiteren zij nog steeds van een lekker comfortabele woning met lage energielasten. En omdat er minder CO2 wordt uitgestoten, maken ze de wereld een klein beetje mooier. Goed voor de portemonnee en goed voor het milieu.

Voorbeeld gemiddeld gezin

Maatregelen: Zonnepanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie

VerbruikOudNieuw
Gas2300 m³1150 m³
Elektriciteit4500 kW/h 0 kWh
Maandbedrag€ 244,34€ 119,47
InvesteringPer maand: € 92,46
BesparingPer maand € 124,87

* In het rekenvoorbeeld wordt uitgegaan van een totale investering van € 10.000 welke wordt voldaan vanuit de energiebespaarlening, de totale looptijd van het krediet is 10 jaar, tussentijds boetevrij aflossen is mogelijk. De te betalen rente bedraagt 2.1% welke onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar is. Gedurende de looptijd staan het afgesproken maandbedrag en rente vast. www.energiebespaarlening.nl